Nuffnang add.

Saturday, January 29, 2011

New Place + + +

Assalamuaikum hari ni hari ke 3 ak kt uma ni n kt Sempang Renggam ni..Serius busan..aku ta tau na buat ape..ak tade geng mau lepak2 sembang2 n pape la..duk uma je mcm anak dare..so ak amik kputusan story kt sini je la..kt uma pun sunyi bila ayah n adik ak yk ke 2 g keje..hmm,tggal la ak, ibu n adik yg bongsu di umah..adik ak yg ke 3 plak stay kt Kluang, dy na habiskan skola lg 1 thun..skrg ni ak just tggu mmbe dr Kluang dtg lepak sini..tp, suace ta cntik la..

ha..ini adik bongsu ak..name ny wahi..dy ni bgun2 tido je gosok gg cuci muke then trus je bkak tv..sambil mkn nugget+sosej..haish..sejak duduk sini,asyik na main je dy ni..mentang2 ayah bg dy BMX baru..

RC ni wahi yg punye..AE86 tu..like Takumi (initial D) hehe..nak drift2 la katekan si kecik ni..hehe

jeng jeng.. ini tggiling baru adik ak..disebabkan tggiling ak da dibawa ke Trengganu, so ayah bg la sbijik kt adik ak yg ke 2 ni untuk kmudahan dy ulang-alik ke tempat kerja..

yang adik ak ni pun satu..ad ke patut pegi amik warne maroon..haih,dy ta puas2 ke tgok muto ak warne maroon dulu..hehe..nasib bek tggiling ak da warne itam..hmm, ta pe la..asalkn dy bahagie..

tggiling ak ni mase popular dulu..huahuahua...

2nd day ak kt sini,pg2 ak da bgun da..tgok adik ak ni na g keje..kt dpan uma pun na kunci..padahal kwasan uma ak ni la paling slamat..mane ad pencuri brani masuk kawasan Penjare..haha..

yeah..vroomm2..dy da start..nak g keje dah..kotornye tggiling ak...eeeee...ta cuci lg sejak smpai sini...korang nmpak ta BMX biru 2? ha itu wahi yg punye..ayah baru blikan dy..tp, hari2 ta abis2 na cuci BMX dy 2..haha..kemarok!

3rd day, ak snap lg pic ni time dy na g keje..ksian dy ujan2 g jgk keje..tp dy bagos! rajin! dy sebenanye malas mau keje..tp dsebabkn nak mnuggu result SPM lmbt na kuar,tpakse la dy keje..lgpun na tggu IPT pnggil lame lg..maklumla..law baru kn..

oke la..nnti2 ak story lg k..salam~

Friday, January 28, 2011

Dungun to Johor with "tenggiling besi"

assalamualaikum w.b.t. disini ak ingin kongsi la sikit2 perjalanan aku dari TERENGGANU blk ke JOHOR semase pulang cuti mid term ni..huhu..memang best la..balik dengan tak rancang main redah je..hehe..korang na tau,ak ni 1st time taw ride dr Trengganu..2 yg ak mau citer kt korang ni..hehe..pape pun ak bersyukur kpd tuhan kerana pjalanan kami bertiga selamt..ALHAMDULILAH..

inilah tenggiling aku..dy da bersedia na berjase ngn aku ni..hehe..

yang ini sofi punye..sentiase kilat je muto dy ni..hehe..

1.30 p.m. ketika ke rumah makcik sofi sebelum bergerak blk...kami hanye bertiga sahaja..rlaks suda..=) kami mkn2 dulu then grak kul 3.00 p.m.

4.00 p.m. cerating..,kami isi minyak di Dungun, seterusnye di Cendor..yang penting ak pnye tggiling paling save..dr Dungun ak isi RM 4.00..di Cendor tambah lagi R.M 3.00..huh! jimat..hehehe..

sofi text mama ny..hehe..mamat busan, na isap Surya..haha..time ni dkat Gambang..benti jup..

5.00 p.m. kami akan truskan perjalanan seterusnye ke Muadzam..huh! tmbah fuel lg R.M 2.00..hehehe

6.45 p.m. kami di stsyen minyak Petronas Muadzam..perjalanan amat bagus, line clear..last isi fuel untuk smpai ke Segamat..ak tmbah lg R.M 2.00.. hehe..mamat,sofi jgn mara..minyak ak save!

kami meneruskan perjalanan ke Segamat untuk ke rumah sofi..kami tibe di Segamat jam 8.15 p.m. ak dan mamat stay umah sofi,keesokannye baru pulang ke umah masing2..sori la,pic from Segamat higga ke umah, ak ta snap la..masing2 da pk na blk cepat je kn..smpai tlupe..ak gerak dari Segamat jam 4.00 p.m. smpai Sempang Renggam jam 6.30 p.m..totally fuel from Dungun to Sempang Renggam R.M 16.00..haha..save giler..but, ad sikit penat la..hehe..yang lawak ny,family ak dah tak duduk Kluang lg, now duduk Simpang Renggam..ak smpai sini tak tahu mane 1 umah ak..haha..nseb bek trnampak kreta kebal ayah ku yg oldskool 2..hehe..akhirnye selesai suda.. =)

Tuesday, January 25, 2011

Ape suda jadi?






Na blk cm nie ad je masalah...Broadband buat hal, phone rosak...haish,memang menguji kesabaran ak btul la..Rabak duit seyh..ap bley buat..reda je la..mcm cipet ak rase... =(

Friday, January 21, 2011

Macam2 hal.


        masih terbayang2 kt kau corolla..ape khabar ye kau skrg? dimane ntah kau.. =(


last time with you..time ni last ak cuci kau,brsihkan kau n ak amik battery swap dgn kete ayah.. =)

                                last ak main bukak2 kau.. brjase la dgn owner baru ye..

ini lagi 1 masalah, nk blk joho plak dgn muto..huaaa...1st time beb na bwk tggiling ak ni blk joho..hihi mnx2 slamat smuany..amin~

kilat lg kn? tgok la sape jge kau..walaupun da tue, ttap brgaye! hehehe

Preparation For Mid Term Holiday.



                                          rakan seperjuangan tenggiling besiku..


changed main jet, 75 to 80.. kasi sedap jln jauh.. new tyre, spocket n new bearing..kopak duit sial!


udah deyh,malas na snap bnyak2..cukup la 2..harapanku smoge slamat perjalanan blk..InsyaAllah..sbelum next year ak msti amik kete gak..2 la da ad kete g jual..padan muka ak..haha..susa klu trus cm ni..usaha kene ad la skit..hehe..LI nnti ak akan kembongkan poket ni..hehe..lu org tggu je..skrg kene susa payah skit la..biase la student kn.. =) moge smuanye brjalan lancar..amin~

Thursday, January 20, 2011

Hang Out..


assalamualaikum, huh! lame suda tak update, ini gamba2 yg smpat ak snap smase kluar ke Pasar Payang Terengganu..sambil2 tu ad tmpat2 best yg ak sempat singgah...

                            
                   still smoke! fuck.. nak stop payah.. rokok da la mahal now, hurm.. =(


                         panas sngat..nseb bek ad shooter ni...kalau tak sepet2 mate ak..


        inilah Tman Tmadun Islam, lokasi agak menarik juga la yg ad kt Terengganu ni.Huh!


                       sejuk sungguh di dalam ini masjid,sejuk lagi hati jika solat di sini.. =)


                        harris n wafi, look same with malique n jow flizzow?? hwahahaha


   huahua..oldskool slalu.. =)




kami teman serumah.. 


harris, sentiasa senyum!

Wednesday, January 12, 2011

Busan dan terus sunyi...

rindu ini moto dan tuannye...sunyi sangat rumah ini sejak kebelakangan ni..,sejak wali xde,busan dan terus busan...

wali oh wali,kenapa kau diuji sebegini...ak sedih melihat kau...sabar ye,aku doakan smoga kau cepat sembuh...

rindu sangat time ni...

cepatlah kau sembuh wali...rumah sunyi do xde kau..budak2 sume busan je...terutame mamat...dy ckp ta de org yg nk bgurau dngn kau...aku harap kau kuat menempuhi smua ini...jgn patah semangat kayh...salam~

Thursday, January 6, 2011

About Syafiq Yusof (wali)

assalamualaikum..,disini aku nk kongsi sdikit cerita sedih bersama korang..Ini tentang Syafiq Yusof (wali) yg telah terlibat dalam kemalangan maut di Kemaman Terengganu beliau dr perjalanan blk from Johor to Dungun...Aku bersyukur karena Allah masih sygkan dia..Akan tetapi,aku sedih sbb kaki kanannye patah dan tumit kaki kirinya turut patah..Lagi menggemparkan apabila dpt tahu salah sorang mangse kemalangan tersebut mninggal dunia di tempat kejadian,magse telah putus kepala..Al-fatihah buat mangse..kemalangan ini telah merekodkan kemalangan ngeri pertama di Terengganu pd tahun 2011..

           inilah wali,jika bosan melanda,dia akan pergi memancing..memancing merupakan hobinye..

         inilah rupa wali di dlm kelas apabila bosan...

   wali ketika mencari peralatan memancing..

wali adalah salah sorang dr G.R.S (geng rumah sewa)...ketiadaanye disini amat dirindui...tiada gurau senda...sunyi rasenye rumah ini...wali cepat kau sembuh...bdk2 smue rindukan kau..ak tau kau kuat..
    aku dan wali semasa bedah mutonye..

kejadian berlaku pd 2/1/2011...mlm 2 aku tggu2 kepulangan wali...ptgny ak ad call dy,dy ckp dy blk dlm pkul 5 p.m...so ak say ok je la..tp da msuk 3/1/2011da pkul 1 a.m dy xsmpai2..ak call tp xdpt...ak pun tido je la sbb class kul 8 a.m esokny..6.45a.m..,bgun2 ak kluar bilik try usha2 luar..tgok muto wali xde...ak dah pelik dah..sbb da nk g klas wali xsmpai2 lg...ak try usha phone,tgok ad msg.,berdebar nk bkak msg tuh...alangkah terkejutny bile wali msg "ak xsident kt kemaman,tolong ckpkn kt P.A"...jem skejap ak dibuatny...tnpe lengah2,ak call dy trus..dy ckp dy kne langgar lory.,then kaki dy patah...dy pesan suruh carikn moto dy...ptg 2 jgak g cari moto dy...nsib bek ad kt balai pulis..huh! selamat...ptg 2 dy opration..so xdpt la tgok dy..keesokanny barulah ak n da geng g melawat dy..kesian ak tgok dy,nk buang air pun susah...hanya Allah saje tahu keperitanny.......

video
 video ini direcord oleh Faris Mahmood..smiggu sebelum kejadian...time ni wali nk blk johor amik kereta..

video

inilah video kemalangan wali...video ini dpt dr mak cik kdai mkn tepi jln dimana wali xsident..thx kpd mak cik 2 atas info2 yg diberi..mgikut ceritany..,wali dan seorang mamat nek muto 2 benti sbb mnuggu trafic light hijau..tibe2 dtg 1 lory yg bahlul lg sengal trus sauk wali ngn mamat 2..wali hanye terkena sipi2 je..namun truk jgk..yg sorang lg 2,,huh...xtau ak nk ckp ape..korang tgok je la video 2..

Harapan ak,muga wali cepat sembuh...jgn patah smangat untuk trus study,ssungguhnya apa yg berlaku msti ade hikmah dsebalikny...saba ye wali...ini smua dugaan Allah...ayuh sama2 kite doakan beliau cepat sembuh..dan Al-fatihah sekali lg buat mangse yg mninggal dunia d tmpat kejadian..."berhati-hatilah ketika memandu"...Pesanan untuk smua...assalamualaikum......