Nuffnang add.

Thursday, January 6, 2011

About Syafiq Yusof (wali)

assalamualaikum..,disini aku nk kongsi sdikit cerita sedih bersama korang..Ini tentang Syafiq Yusof (wali) yg telah terlibat dalam kemalangan maut di Kemaman Terengganu beliau dr perjalanan blk from Johor to Dungun...Aku bersyukur karena Allah masih sygkan dia..Akan tetapi,aku sedih sbb kaki kanannye patah dan tumit kaki kirinya turut patah..Lagi menggemparkan apabila dpt tahu salah sorang mangse kemalangan tersebut mninggal dunia di tempat kejadian,magse telah putus kepala..Al-fatihah buat mangse..kemalangan ini telah merekodkan kemalangan ngeri pertama di Terengganu pd tahun 2011..

           inilah wali,jika bosan melanda,dia akan pergi memancing..memancing merupakan hobinye..

         inilah rupa wali di dlm kelas apabila bosan...

   wali ketika mencari peralatan memancing..

wali adalah salah sorang dr G.R.S (geng rumah sewa)...ketiadaanye disini amat dirindui...tiada gurau senda...sunyi rasenye rumah ini...wali cepat kau sembuh...bdk2 smue rindukan kau..ak tau kau kuat..
    aku dan wali semasa bedah mutonye..

kejadian berlaku pd 2/1/2011...mlm 2 aku tggu2 kepulangan wali...ptgny ak ad call dy,dy ckp dy blk dlm pkul 5 p.m...so ak say ok je la..tp da msuk 3/1/2011da pkul 1 a.m dy xsmpai2..ak call tp xdpt...ak pun tido je la sbb class kul 8 a.m esokny..6.45a.m..,bgun2 ak kluar bilik try usha2 luar..tgok muto wali xde...ak dah pelik dah..sbb da nk g klas wali xsmpai2 lg...ak try usha phone,tgok ad msg.,berdebar nk bkak msg tuh...alangkah terkejutny bile wali msg "ak xsident kt kemaman,tolong ckpkn kt P.A"...jem skejap ak dibuatny...tnpe lengah2,ak call dy trus..dy ckp dy kne langgar lory.,then kaki dy patah...dy pesan suruh carikn moto dy...ptg 2 jgak g cari moto dy...nsib bek ad kt balai pulis..huh! selamat...ptg 2 dy opration..so xdpt la tgok dy..keesokanny barulah ak n da geng g melawat dy..kesian ak tgok dy,nk buang air pun susah...hanya Allah saje tahu keperitanny.......

video
 video ini direcord oleh Faris Mahmood..smiggu sebelum kejadian...time ni wali nk blk johor amik kereta..

video

inilah video kemalangan wali...video ini dpt dr mak cik kdai mkn tepi jln dimana wali xsident..thx kpd mak cik 2 atas info2 yg diberi..mgikut ceritany..,wali dan seorang mamat nek muto 2 benti sbb mnuggu trafic light hijau..tibe2 dtg 1 lory yg bahlul lg sengal trus sauk wali ngn mamat 2..wali hanye terkena sipi2 je..namun truk jgk..yg sorang lg 2,,huh...xtau ak nk ckp ape..korang tgok je la video 2..

Harapan ak,muga wali cepat sembuh...jgn patah smangat untuk trus study,ssungguhnya apa yg berlaku msti ade hikmah dsebalikny...saba ye wali...ini smua dugaan Allah...ayuh sama2 kite doakan beliau cepat sembuh..dan Al-fatihah sekali lg buat mangse yg mninggal dunia d tmpat kejadian..."berhati-hatilah ketika memandu"...Pesanan untuk smua...assalamualaikum......

2 comments:

the killer autonozz said...

pic mto pas eksiden x de ke?

Wafi said...

ta de la...
ak g balai time 2 da malam...
ta jelas ak amik gamba..